Verksamhet

Videung

Vår verksamhet utgår från förskolans läroplan. Vi har gruppverksamhet, gör utflykter, går ut på ”naturskola” och har fri lek ute och inne. Gruppverksamheten är förlagd till två förmiddagar i veckan. Då är barnen indelade i fyra grupper så att verksamheten kan anpassas efter barnens behov, intressen och mognad. Vi arbetar med ett Montessorimaterial som innefattar olika områden: praktiska övningar, sinnesträning, språk, matematik och omvärldsorientering. Detta material finns alltid tillgängligt för barnen att välja när de själva vill.

På Videungen får barnen göra många olika aktiviteter. På övervåningen uppmuntras barnen att själva välja bland materialet vad de vill göra. Här finns låga bord och stolar, där barnen kan sitta tillsammans och pyssla/leka, samt fristående ”arbetsplatser” där barnet kan sitta enskilt. Här finns även en läsfåtölj, en fåtölj där barnen kan lyssna på en skiva och en forskarhörna. I lugna rummet har barnen möjlighet att vila, läsa en bok, leka med dockskåpet eller spela spel. Källarvåningen använder vi till samlingar, gymnastik, lek och träslöjd. I källaren finns lekkök, byggkuddar, utklädningskläder, bilar, dockor, tågbana, olika byggmaterial m.m.

Lego

Löv

Vi är ute varje dag, oftast på gården där det finns två olika båtar, en stor sandlåda, rutschkana, cykelbana, pilkoja, pulkabacke, plats att äta mellanmål m.m. Varje vecka går vi på utflykt till något skogsområde.

Då och då gör vi också utflykter till centrala Uppsala, går på teater, besöker hoppgropen på Fyrishov m.m.

Äpple

 


Videungens Montessoriförskola
Videvägen 16
756 53 Uppsala
018-32 12 73
Mail: videungen@gmail.com